Když je v Olomouci jako na dovolené

Celý pracovní týden se nesl v duchu připravované středeční přednášky. Tu jsem sice neměla já, protože jsem ve své nové práci teprve chvíli, nýbrž moje bývalá kolegyňka. Ale i tak kolem toho bylo zařizování a řešení až hrůza. Ale to trochu předbíhám.

Pondělí uteklo po víkendu jako voda. Znáte to. V pátek nikdo už nevolá, protože chtějí mít všichni po víkendu klid. Ale za to v pondělí je to jako kdyby se s nimi pytel roztrhl. Ale o to více je člověk efektivní a produktivní, protože všechno musí nějak zvládnout, tak jest?

Onemocněla kolegyňka, takže jsme na obědy chodily jen ve dvou. Já a stážistka Viki, která se rozhodla být vegankou. Což mi přišlo jako zdravá a zajímavá výzva. Držela jsem s ní tedy celý týden basu, a chodily jsme na veganská jídla do naší oblíbené restaurace tady v Olomouci. Ale nemohu si je více vynachválit. Květákové kung pao, falešné plněné papriky s cizrnou nebo langoš, mňam. Tak dobře už jsem dlouho nejedla. Akorát v neděli onemocněla i ona. Takže jsme šly na oběd zase s jinou kolegyňkou a kvůli úspoře času jsme zvolili bližší podnik s vegetariánskou variantou noků na brandy, mňaminy. A pokud si říkáte, že alespoň o víkendu jsem jedla nějaké maso, tak ani náhodou. Rizoto a těstovinový salát. Hi. Tak dobře mi už dlouho nebylo.

Ale to jsem se do toho zase nějak zamotala. Takže znovu. Pracovní týden se točil kolem úkolů, které se mým itinerářem táhly už dlouho. Třeba schůzka s naší PR ohledně plánu na rok 2020, nebo založení online newsletterové platformy k jednoduchému odesílání hromadných e-mailů. Také jsem bojovala s webem. Jednak při vkládání kolonky na vkládání e-mailů. A pak s jeho celkovou úpravou do tří jazykových mutací a shodného stylu.

Úterý bylo parádní. Šestý kus brokátu, celkové prohřátí těla a soustředný vědomý pohyb. Mmmm…. Jak to někdo může nemít rád. Tai-chi mě prostě baví. A vyčistí mi vždy tak skvěle hlavu. Moc a moc doporučuji.

Středa se povedla. Jednak mi kolegyňka osvětlila mnoho věcí, které jsem nevěděla, když přijela před přednáškou dříve a zastavila se u nás v kanceláři na kávě. Ale také přednáška byla úspěšná. Kapacita sálu byla naplněna již několik minut před zahájením, a bylo potřeba donést další židle. Já jsem přednášku zahájila, kolegyňku představila a předala jí slovo. Načež jsem vyběhla a šla si na lekci salsy. A cestou zpátky jsem je akorát zastihla při odchodu z přednáškového sálu. Následně jsme šli s kolegy na večeři a večer se příjemně protáhl. Sice fakt, že mi nejel vlak a já musela hodinu čekat na nádraží, a dostala se domů až o půlnoci tu baladu trošku pokazil. Ale chápu, že to byla moje chyba. Měla jsem se lépe podívat, a nespoléhat na to „že to tak jede vždycky“. Ale zas jsme vyřídila spoustu e-mailů a dalších restů.

Autor: KaOp

Každý den před spaním jsem si teď zvykla kromě čtení ještě věnovat deset minut meditaci a vyprázdnění mysli s aplikací Calm. Nechci ji tu nijak protlačovat. Je takových jistě spoustu. Jen chci pozitivně kvitovat dopad tohoto cvičení na můj psychický i fyzický stav. Žít více v přítomnosti, v daném okamžiku, umět se před spaním uvolnit a uzavřít celý den. Je to cenná dovednost.

A v pátek jsem nejela domů, nýbrž na skautskou klubovnu na Rooseveltově ulici. Konala se zde totiž naše skautská víkendová akce na oslavu Dne sesterství, tedy svátku, který slaví skautky (jen děvčata) po celém světě. A že to byl vydařený a nabytý víkend. Hrou jsme si ukázaly, jak bojují vakcíny s nemocemi. Navštívily interaktivní výstavu lega Kostkování, které se všem moc líbilo. Zahrály si míčové hry Na jelena a Osla. Koukaly na film. Pletly náramky z bavlnek. A ukázaly si na několika jednoduchých aktivitách, že i když jsme každá jiná, jsme všechny stejné, a že být odlišný je v pořádku. S vedením jsme zvládly i táborovou radu.

A v neděli večer nemohly chybět taneční pro dospělé. Tentokrát se kromě opakování všech tanců, zejména foxtrotu a salsy z minulé lekce, kurzisté učili otočku s výměnou za zády do jiwe. A už to byla předposlední lekce.

Příští týden, v neděli 1. března 2020, se bude konat poslední otevřená lekce. A to v neděli 18:30 – 21:30 v KD Šumperk. Pokud se chcete přijít podávat a zatancovat si, jste srdečně zváni. Akce je zdarma a vlastní občerstvení vítáno. Už se na vás moc těším!

    0