top of page

Obyčejný týden



Na Haiti se bezpečnostní situace trošku zlepšila, i když ji zase narůstá počet nakažených koronavirem. Já hodně chodím po odpoledních do přírody a věnuji se svým zálibám.


Haiti

Války gangů v hlavním městě pokračují. Naštěstí se ale situace v mnoha menších městech stabilizovala. Paradoxně tomu hodně napomohl koronavirus, který se začal zemí opět šířit. Lidé se raději drží doma. Školy a další veřejné instituce ale fungují bezvadně, akorát se dbá na zvýšené bezpečnostní opatření.


Z toho samého důvodu však vláda přesunula referendum řešící situaci dvou prezidentů na neurčito. Politická situace je tedy stále nejasná.


Země hlásí o třicet procent více seismické aktivity než v předchozích letech.


V úterý jsme s kolegy vyrazili do Uherského Brodu na podporu nově otevřeného centra pro dobrovolníky. Nejen, že nás pohostili výbornými zákusky a degustačním vínem, ale také jsme se dozvěděli o příkladné spolupráci tohoto centra s městem a o všech projektech, které realizují.


Vedoucí vydání

V rámci celostátního metodického časopisu Skauting společně s novým šéfredaktorem nastupuje i nová vedoucí vydání v záskoku, tedy já. Už se na to moc těším!


Jóga a břišní tance

Čtvrtek za mě patří zklidnění mysli a rozvíření těla. Opět jsem si dala do těla s hodinkou jógy a následnou hodinku břišních tanců. A že to tentokrát stálo za to, protože v tělocvičně bylo urputné vedro, a navíc nás Lucka vůbec nešetřila. Ale dobře nám tak, alespoň jsme si to parádně užili. Hihi.


Balím kufry

Od pátku na deset dní mizím do oceánu. Tedy vlastně do jeho středu, jelikož se budu účastnit mezinárodního školení pro pracovníky s mládeží Newspaper Theater na Madeiře. Držte mi palce, ať tam doletím. Je tam totiž nejnebezpečnější letiště na světě. Občas se tam totiž stane, že to pilot neubrzdí, a i s letadlem skončí v moři. Ups.



bottom of page