top of page

Pracovní setkání projektu BODYkind ve Skopje



Na deset dnů se sešel tým dlouhodobého projektu BODYkind v makedonském hlavním městě, nejen aby evaluoval svou dosavadní spolupráci, ale také zapracoval společně na některých výstupech i naplánoval své příští kroky.


První dny jsme věnovaly zhodnocení naší práce od ledna do srpna, kdy jsme se neviděly osobně. Bavily jsme se o tom, co všechno jsme stihly udělat, na jaké překážky jsme při tom narazily a jak se nám je podařilo překonat. Probraly jsme tedy přípravu metodické příručky, národní testování aktivit pro mladé lidi a tvorbu národních partnerství s potenciálními stakeholdery.


První polovinu setkání jsme věnovaly nahrávání podcastů, a to jak v angličtině, tak ve všech našich národních jazycích zapojených zemí (čeština, makedonština, lotyšština). A to nejen s vlastní tvorbou textů a překladem, ale také s realizací profesionálním týmem audio nahrávacího studia a opatřením zvukových souborů hudbou i dalšími potřebnými údaji pro publikaci.


Ve větší druhé polovině jsme se pak věnovaly natáčení videí, které mají souvztažnost s tématem projektu. Psycholožka v nich například mluví o tom, jak si vybudovat zdravou míru odolnosti vůči sociálnímu tlaku a negativním komentářům. Aktivistka popisuje své zkušenosti z tvorby systémové změny pro větší inkluzi. Sportovec upoutaný po vážné nehodě na kolečkové křeslo sdílí svou cestu životem s tímto handicapem. Tři středoškolačky popisují svůj každodenní život na sociálních sítích. Nebo dává každý člen týmu osobní tip na to, jak lépe přijmout své tělo.



V polovině jsme si udělaly odpočinkový den v pohoří Šar Planina, do kterého jsme se vypravily uniknout parnu hlavního města. Zde jsme navštívili vodopád sv. Petra a zaplavaly si po výtečném obědě v bazénu, který byl napájený z horského pramene (tak studenou vodu jsem už dlouho ve veřejném koupališti nezažila).


A i přes to, že polovinu týmu postihl nějaký žaludeční virus, odvedly jsme spoustu práce, a zároveň si jí i mnoho naplánovaly na další měsíce. Tvorba vizuálního stylu, online propagace, získávání zpětné vazby na hotovou metodiku, metodické workshopy pro vzdělavatele a online mentoring.


Těším se, co dalšího nám tato spolupráce přinese, protože již nyní i já cítím pozitivní výsledky rozhovorů a přemýšlení nad tím, jak mohu sama lépe přistupovat ke svému vzhledu a kolik podprahových vjemů do něj často promítám.


BODYkind, promlouvej vlídně ke svému tělu…




bottom of page